Kim Jaspers
Duur
1 middag (13.30 – 16.30 uur)
Locatie
Millennium Tower | Weena 690, 3012 CN Rotterdam
Data
7 april 2022
Kosten
€ 415,- exclusief BTW
Docent

Inhoud

Sinds de wetswijziging van 2016 is het mogelijk om huurovereenkomsten aan te gaan voor bepaalde tijd. Tegelijkertijd is het voor corporaties bijna niet meer mogelijk om huurovereenkomsten aan te gaan die ”naar zijn aard van korte duur” zijn. Bij een huurovereenkomst voor bepaalde tijd heeft de huurder aan het einde van de looptijd geen huurbescherming. Er komt geen rechter meer aan te pas. Wel gelden hierbij (strenge administratieve) voorwaarden die op de cursus behandeld worden. De wetgever heeft voor woningcorporaties onder andere bepaald dat zij huurovereenkomsten voor bepaalde tijd alleen mogen gebruiken voor bepaalde groepen huurders.

Deze cursus behandelt de mogelijkheden om voor de kleurrijke praktijk van corporaties passende huurovereenkomsten te maken. In de volgende gevallen is het bijvoorbeeld verstandig om huurovereenkomsten te gebruiken waarbij huurders maar in beperkte mate huurbescherming hebben:

Wat u van de cursus kunt verwachten

Voor een corporatiemedewerker die hier niet dagelijks mee bezig is, is het een crime om voor de verschillende situaties de juiste overeenkomsten te kiezen, op te stellen en voor een specifieke situatie aan te passen. In deze cursus geven we u een kraakhelder overzicht welke overeenkomsten te gebruiken in welke situaties en – nog beter – hoe u ze zelf kunt opstellen en aanpassen. U krijgt daarvoor van ons de bouwstenen.

Enkele onderwerpen

  • Huurders met specifieke problematiek, zoals vervuiling en overlast;
  • Noodwoning;
  • Wisselwoning bij renovatie;
  • Laatstekans overeenkomsten vóór en na een ontruimingsvonnis, bij nieuwe en lopende huurovereenkomsten;
  • Zorgovereenkomsten;
  • Bijzondere doelgroepen (noodopvang, asielzoekers, laatste kans/wmo begeleiding,tijdelijke verhuizing voor studie of werk);
  • Huisbewaarderschap.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Data
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Adres
MilleniumTower
Weena 690
3012 CN Rotterdam

Postbus
Postbus 1929
3000 BX Rotterdam

Telefoonnummer
088-4520200

Faxnummer
088-4520245

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl