Elvira de Ruiter
Duur
1,5 uur
Locatie
Weena 690 in Rotterdam of online
Data
25 mei 2023
Kosten
€ 200,-

Inhoud

Elke corporatiemedewerker kent wel één of meerdere huurders met een overvolle, vervuilde woning vol spullen, of de huurder met te veel huisdieren. Eén van de meest recente diagnoses in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fifth edition (DSM-5) is “hoarding disorder”, in het Nederlands “verzamelstoornis”. Het belangrijkste verschijnsel bij deze diagnose is aanhoudende moeilijkheden met het weggooien van bezittingen. Het grote verschil met gewone verzamelaars is dat een verzamelstoornis stress en conflict veroorzaakt en ook tot gevaren voor de gezondheid, brand of psychische gezondheid (van derden) kan leiden. 

Wat is de juiste juridische route om deze gevaren voor de huurder én de woonomgeving weg te nemen? Hoe krijg je een woning zo snel mogelijk weer (brand)veilig en hygiënisch? En hoe kijkt de rechter naar dit soort problemen?

In deze workshop worden handvatten gegeven voor het herkennen van verzamelwoede en woningvervuiling en het opzetten van een hulp-netwerk. Verder worden de laatstekansovereenkomst en recente jurisprudentie besproken. 

Deze workshop leent zich ook goed als aanvulling op één van onze andere incompany-cursussen.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Deze cursus is zowel op locatie als digitaal te volgen.

Data
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Adres
MilleniumTower
Weena 690
3012 CN Rotterdam

Postbus
Postbus 1929
3000 BX Rotterdam

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl